Aarden

Aarden speelt zich af onder de grond, in een tijdperk nadat de mens is uitgestorven en vertelt het verhaal van de ontwerpers van het dierenrijk; gespeeld door Ilan Daneels en Tamara van IJperen. Het publiek komt oog in oog te staan met deze twee entiteiten tijdens hun mysterieuze werk in een al even mysterieuze plaats en tijd waarbij vragen zoals 'wat maakt een mens een mens?' en 'hoe weet je dat je een mens bent?' centraal staan.


Aarden is een beeldende teksttheaterproductie met een scherpzinnige blik op de huidige klimaatcrisis. Geïnspireerd op klassieke Griekse mythen vormt deze voorstelling een moderne mythe die een nieuwe en fantasierijke kijk geeft op onze werkelijkheid.

Deze voorstelling is het begin van een nieuwe samenwerking tussen Ilan Daneels en Tamara van IJperen, beiden afgestudeerde dramakunstenaars van de toneelopleiding KASK te Gent. Ilan's voorliefde voor poppentheater en Tamara's voorliefde voor poëtische teksten zijn onderscheidend en kenmerkend.

Beiden hebben ervaring met zowel acteren als theatermaken en zijn geïnspireerd door mythologie, urban legends en de mysteries van het universum. Ze combineren nu hun eigen stijlen en krachten in hun theatervoorstelling Aarden i.s.m. Fanerose.
Concept/Idee/Uitvoering:
Ilan Daneels (BE) en Tamara van IJperen 
(NL)
SPEELLIJST
TBA

PERS
Binnenkort meer.