Geloof in de Stad

Opzet van een sociaal artistiek project bij Victoria Deluxe. Toonmoment.

In Geloof in de stad brengen elf jeugdige spelers een ode aan de vindingrijkheid waarmee jongeren vandaag van verscheidene geloofssystemen gebruikmaken om hun identiteit te construeren.

De verschillende lagen van onze identiteit schuren tegen elkaar aan, vloeien in elkaar over, of hangen soms slechts met spuug en touw aan elkaar. Ieder van ons bricoleert zich een unieke identiteit bijeen, een zeewaardige sloep om er de woeste golven van het leven mee te trotseren. We worden aangemoedigd om in onszelf en in de Andere te geloven, wanneer geleidelijk het besef doorsijpelt dat sommigen onder ons de toegang tot bepaalde betekenis- en geloofssystemen ontzegd wordt.

In de theatervoorstelling Geloof in de stad zien we de jonge spelers struikelen, rechtkrabbelen en snoeihard met hun hoofd tegen de vele blinde muren lopen. Maar ze zetten door, ze ontwikkelen telkens nieuwe talen om in te huizen en verzinnen nieuwe verhalen voor de toekomst van hun stad.

Met en van Steffen, Yvette, Emma, Nabil, Diego, Bilal, Sammy, Mohammed, Hilair, Aminata, Abou Dar / Muziek (onder leiding van Karen Willems en Rudi Genbrugge) Theater (onder leiding van Dominique Willaert en Matthias Velle) Stagiairs Evelyne Verhellen, Nina Claes, Cynthia Ballasina

TOONMOMENT Maart 2017

Fotogalerij