(zijns)BROKKEN

"Tijdens het maakproces van deze voorstelling kwam een persoonlijke ervaring van zeven jaar geleden terug bovendrijven: in het station van Leuven zag ik voor mijn ogen een jongeman voor de trein springen. Die gebeurtenis is mij op het netvlies gebrand, en de herinnering eraan is levendig. Het heeft me een aantal jaren gekost om dat moment te verwerken. Toch was ik niet de enige op dat perron. Ook niet de enige die ooit al een tentje op de sporen heeft zien staan, en al zeker niet de enige wiens trein ooit vertraging had door een persoonsongeval. En dan hebben we het nog niet over de nabestaanden gehad. Dit gebeurt meer dan we denken in onze contreien, en hoe normaal vinden we dat? Hoe gaan we hiermee om?"

Voor deze voorstelling hebben we ons gefocused op het moment van net voor tot net na de sprong. Er is tussen die twee momenten een "point of no return". Het tijdloze van zo'n moment en de "loop" die een traumatische gebeurtenis in de psyche creëert werden belangrijke leidraden bij het maken van deze voorstelling. Er is geen begin en geen einde.

Leo Van Cleynenbreugel

Van en met Ilan Daneels, Leo Van Cleynenbreugel, Evelyne Verhellen / Masterproef Drama van: Leo Van Cleynenbreugel / Mentoren Benjamin Vandewalle en Frederik Le Roy

SPEELDATA

20/05/2014, 19u30, Campus Bijloke, Gent
21/05/2014, 19u30, Campus Bijloke, Gent
23/05/2014, 19u30, Campus Bijloke, Gent
24/05/2014, 19u30, Campus Bijloke, Gent
25/05/2014, 19u30, Campus Bijloke, Gent

Met dank aan KASK School of Arts

Fotogalerij